Политика на приватност
Вашата приватност е важна за нас. Тоа е политика на PTNearsoft, Lda. (Zona Franca da Madeira) да ја почитуваме вашата приватност во однос на сите информации за вас што можеме да ги собереме од страницата near.menu и други страници што ги поседуваме и работиме.

Бараме лични информации само кога навистина ни требаат за да ви обезбедиме услуга. Ние го правиме тоа со фер и правни средства, со ваше знаење и согласност. Исто така ве информираме за причините зошто ги собираме и како ќе бидат искористени.

Ние ги задржуваме собраните информации онолку долго колку што е потребно за да ја обезбедиме бараната услуга. Кога складираме податоци, ги заштитуваме во комерцијално прифатливи средства за да спречиме загуба и кражба на истите, како и неовластен пристап, откривање, копирање, употреба или измена.

Ние не споделуваме лични информации што може да се идентификуваат јавно или од трети лица, освен според законот.

Нашата страница може да има врски до други надворешни страници со кои не управуваме ние. Ве молиме, имајте во предвид дека немам контола над содржината и практиките на тие страници и не можеме да прифатиме одговорност за нивните соодветни полиси за приватност.

Вие слободно одлучувате дали ќе го одобрете нашето барање на лични информации, разбирајќи дека можеби нема да можеме да обезбедиме некои од услугите што ги сакате.

Вашата употреба на нашата веб-страница ќе се смета за прифаќање на нашите практики за приватност и лични информации. Ако имате било какви прашања во врска со тоа како се справуваме со податоците за тоа како се справуваме со податоците за корисникот и личните информации, ве молиме контактирајте не.
Политика за приватност near.menu
Што се колачиња?
Како вообичаена практика на скоро сите професионални бев-страници, оваа страница користи колачиња, кои се мали датотеки преземени на вашиот компјутер, за да го подобри вашето корисничко искуство. Оваа страница опишува какви информации собираме, како ги користиме и зошто понекогаш треба да ги чуваме овие колачиња. Ние исто така ќе споделиме со вас како можете да спречите овие колачиња да бидат зачувани, сепак тоа може да ги деградира или "крши" одредени елементи на функционалноста на страната.
Како ги користиме колачињата?
Користиме колачиња од повеќе причини, детално наведени подолу. За жал, во повеќето случаи, не постојат стандардни опции во индустријата за оневозможување на колачињата, без целосно оневозможување на функционалностите и карактеристиките што ги додаваат на оваа страница. Наша препорака е да ги оставите сите колачиња доколку не сте сигурни дали ви се потребни или не, за да обезбедат услуга каква што користите.
Оневозможи колачиња
Можете да спречите колачињата да бидат поставени преку прилагодување на поставките на прелистувачот (видете во секцијата на прелистувачот наречена "помош" за како тоа да го направите. Бидете свесни дека оневозможувањето на колачињата ќе влијае на функционалноста на оваа и на многу други веб-страници што ги посетувате. Оневозможувањето на колачињата генерално ќе резултира со оневозможување на одредени карактеристики и функционалности на оваа веб-страница. Затоа, препорачуваме да не ги оневозможувате колачињата.
Колачиња што ги поставуваме
 • Колачиња поврзани со корисничката сметка
  Доколку создадете корисничка сметка на оваа веб-страница, ние ќе користиме колачиња за управување со процесот на регистрација и општата администрација. Овие колачиња обично ќе бидат избришани кога ќе се одјавите, но во некои случаи тие можат да останат подоцна за да ги зампомниме вашите параметри кога ќе се одјавите.
 • Колачиња поврзани со најавите
  Ние користиме колачиња кога сте најавени, за да можеме да се сетиме на оваа акција, Ова ве спречува да морате да се најавите секој пат кога ќе посетите нова страница. Овие колачиња обично се отстрануваат или се бришат кога ќе се одјавите за да се осигурате дека можете да пристапите само до функциите и ограничените обласит кога се најавувате.
 • Колачиња за билтен поврзани со е-пошта
  Оваа страница нуди услуги за претплата на билтени или е-пошта, а колачињата можат да се користат за да се запамети дали сте веќе регистрирани и дали треба да покажете одредени известувања кои важат само за регистрирани / непретплатени корисници.
 • Колачиња поврзани со обработката на нарачки
  Оваа страница нуди е-трговија или плаќања и некои колачиња се од суштинско значење за да се обезбеди дека вашата нарачка се памети помеѓу страниците за да можеме правилно да ја процесираме.
 • Колачиња поврзани со пребарување
  Периодично, ние нудиме анкети и прашалници за да обезбедиме интересни информации, корисни алатки или поточно да ја разбериме нашата корисничка база. Овие анкети може да користат колачиња за да запомнат кој учествувал во истражувањето или да обезбедат точни резултати откако ќе се променат страниците.
 • Колачиња поврзани со форма
  Кога испраќате податоци преку форма како што се оние што се наоѓаат на страниците за контакт или формуларите за коментари, колачињата можат да бидат поставени за да ги запомнат деталите за корисникот за идната кореспонденција.
 • Колачиња за поставки на страницата
  За да обезбедиме најдобро корисничко искуство на оваа страница, ние нудиме функционалност за да ги поставиме вашите параметри за тоа како да работи оваа страница секогаш кога ја користите. За да се потсетиме на вашите параметри, треба да поставиме колачиња за да можат овие информации да бидат повикани секогаш кога комуницирате со страница која е под влијание на вашите параметри.
Колачиња од трети страни
Во некои посебни случаи, ние исто така користиме колачиња обезбедени од доверливи трети страни. Следниот дел се детали кои колачиња од трети страни може да ги сретнете преку оваа страница.
 • Оваа страница користи Google Analytics, која е една од најраспространетите и доверливи решенија за анализа на Интернет, за да ни помогне да разбереме како ја користите страницата и како можеме да го подобриме вашето корисничко искуство. Овие колачиња можат да следат предмети како што е колку време трошите на страницата и страниците што ги посетувате, за да можеме да продолжиме да создаваме привлечна содржина.
За повеќе информации поврзани со Google Analytics колачињата, посетете ја официјалната веб-страница на Google Analytics.
 • Анализите од трети страни се користат за следење и мерење на употребата на оваа страница, за да можеме да продолжиме со создавање на привлечна содржина. Овие колачиња можат да следат предмети како што се времето што го трошите на страницата или страниците што ги посетувате, што ни помага да разбереме како можеме да ја подобриме страницата за вас.
 • Периодично, тестираме нови карактеристики и правиме суптилни промети во начинот на кој самата страница се претставува. Кога се уште тестираме нови функции, овие колачиња можат да се користат за да се осигура дека добивате доследно корисничко искуство додека сте на страната, разбирајќи кои оптимизации ги ценат најмногу нашите корисници.
 • Бидејќи вршиме продажба на производи, важно за нас е да ја разбереме статистиката за тоа колку посетители на нашата страница купуваат, така што ова е вид на податок што ќе го следат овие колачиња. Ова е важно за вас затоа што тоа значи дека можеме да направиме точни деловни прогнози што ни овозможуваат да ги анализираме нашето рекламирање и трошоците на производите за да обезбедиме најдобра можна цена за вас.
Повеќе информации
Се надеваме дека горенаведените информации ви се доволно јасни, и доколку не сте сигурни дали одредени колачиња ви се потребни или не, генерално најбезбедно е да ги оставете колачињата овозможени ако вршите интеракција со некоја карактеристика што ја користите на нашата бев-страна.

Политиката е ефективна почнувајќи од Јуни/2020.